Paardencoaching

Als dat past bij jou en je vraag, werk ik samen met paarden als mijn waardevolle collega’s. Mijn klanten hebben ervaren dat hun aanwezigheid bij een coaching snel de kern raakt. Ook voor kinderen leidt het werken met een paard vaak verbazend snel tot mooie inzichten en veranderingen.

Liefdevol evenwicht

Paarden zijn van nature gericht op evenwicht in hun kudde, dat is essentieel voor hun veiligheid. Ze communiceren daardoor uiterst fijngevoelig, zijn enorm sensitief en hebben een sterk ontwikkeld waarnemingsvermogen. Ze dragen geen maskers, leven in het moment en weten zodoende feilloos hoe het écht met je gaat. Met hun lichaamstaal laten ze je zien en voelen wat je nodig hebt om de balans in jezelf weer te herstellen. Vaak zacht en vriendelijk, altijd duidelijk en liefdevol. Je mag onderzoeken, oefenen en leren zonder dat de paarden oordelen.

Paarden leven in kuddes, meer vanuit een ‘wij-bewustzijn’ dan vanuit een ‘ik-bewustzijn’. Ze zien in ieder individu het grote geheel. Door hun aanwezigheid in een familieopstelling word je voor even onderdeel van hun kudde. Zo kunnen ze vaak snel en duidelijk laten zien waar onbalans in jouw systeem speelt. Een opstelling met paarden brengt je een intense en helende ervaring.

Liefdevol evenwicht

Hoe werkt het?

Je komt naar de stal van Maya de Hoog ‘s-Gravenzande, vlak bij het Staelduinse bos en niet ver van zee. In een kort voorgesprek verkennen we je vraag en vertel ik wat je kunt verwachten. Samen gaan we naar het paard om kennis te maken. Dan gaan we aan het werk: je doet één of meer activiteiten met het paard, afgestemd op jou, je vraag en het moment. De coaching vindt plaats in een overdekte bak of in de wei, individueel, met je kind of in een groep. Veiligheid voor mens en paard staan voorop. Je gaat naar huis met bijzondere ervaringen en nieuwe inzichten.

Samenwerking

InfinityWanneer ik paarden inzet werk ik samen met Maya de Hoog. Maya heeft mij geleerd wat ik weet over paarden en ook veel van wat ik weet over mezelf. Omgekeerd heeft Maya van mij geleerd over werken met kinderen en gezinnen. Maya heeft met haar paarden en haar team een bijzondere plek in het Westland. De rustige en voedende energie is er voor veel mensen voelbaar.

Maandelijkse opstellingen

In de zomer organiseer ik maandelijks een opstellingendag met paarden in ’s-Gravenzande. Data in 2023: 11 juni – 2 juli – 30 juli – 27 augustus – 24 september.

"Wat een feestje! Vandaag is mijn wens uitgekomen met een paard te mogen werken. Dit is Rosa. Een rustige, stevige, liefdevolle aanwezigheid. Wauw wat was dat mooi. Ik heb eigenlijk geen woorden voor wat ik heb ervaren. Maar ik ben er vol van en heel dankbaar voor."
Afke Hennus, afkehennus.nl

Nieuwsgierig geworden?

Nieuwsgierig
geworden?

Wil je kennismaken? Iets vragen? Weten wat ik je te bieden heb?