Over Pauline

Verbinder

Verbinding met anderen is voor mij essentieel. Het is magisch om kleine en grote mensen te leren kennen, een stuk met ze mee te lopen en ze te ondersteunen op hun pad. Als coach kom ik naast je staan en kijk aandachtig met je mee naar wat je belemmert. Ik voel je aan, luister met mijn hart en zie wie je echt bent. Ik ga op zoek naar je beweegredenen, hoe je dingen doet en waarom, waar het stagneert en waar het stroomt. Mijn warme interesse voor mensen en mijn grenzeloze nieuwsgierigheid naar wat hen drijft vormen mijn motivatie voor coaching.

Verbinder

Levenservaring

Met ruim vijfendertig jaar ervaring als jeugd- en gezinsprofessional in diverse functies ben ik een wijze vrouw geworden. Ik werk met mensen van allerlei soorten en maten. Als dochter van ouders op leeftijd, zus, levenspartner, moeder van twee jongvolwassen kinderen, vriendin, collega en vrouw in ontwikkeling ben ik ervaringsdeskundig op vele levensgebieden.

Ontwikkelingen

Al vroeg in mijn carrière in de jeugdhulpverlening leerde ik het belang kennen van het gezin voor het welzijn van een kind. Na enkele jaren werken met kinderen maakte ik dan ook de overstap naar werken met ouders. Vanuit het systemisch werk kijk ik naast het gezin ook naar invloeden van andere familieleden en de hele omgeving; een verschuiving van probleem naar context.

Natuurlijk kan er heel veel online, maar pas in wezenlijk contact met mensen kun je elkaar goed aanvoelen. In deze individualistisch-georiënteerde en snelle samenleving is het soms moeilijk om elkaar nog echt te ontmoeten – of jezelf.

Samenwerking

Paarden zijn van nature gericht op balans in hun kudde, ze voelen je feilloos aan. Contact met hen fascineert mij. Maya de Hoog heeft mij alles geleerd wat ik weet van paarden en zij heeft van mij geleerd over kinderen en gezinnen. Daarom werk ik graag met haar en met haar paarden samen. Ook in mijn vrije tijd ben ik trouwens vaak bij paarden te vinden. Tussen 2013 en 2018 was ik betrokken bij de oprichting en ontwikkeling van Kindinpraktijk, een samenwerking op het gebied van jeugdhulp. Kindinpraktijk is uitgegroeid tot een mooi bedrijf met vakbekwame professionals waar ik graag mee samenwerk.

Kennis en ervaring

Kennis inspireert mij; ik vul mijn rugzak graag met opleidingen en ervaringen. Ik ben HBO en Post-HBO gediplomeerd jeugd- en gezinsprofessional, geschoold als systemisch begeleider en als paardencoach. Bovendien heb ik werkervaring als pedagogisch medewerker, jeugd- en gezinscoach, schoolmaatschappelijk werker, systemische begeleider en paardencoach. Meer over mijn opleidingen en werkervaring is te vinden op LinkedIn.

Professionaliteit

In intervisiegroepen vanuit mijn opleiding bij Phoenix en vanuit het werkveld in de regio, kan ik vertrouwelijk mijn vragen voorleggen en kennis delen. Daar leer ik veel van. Het is een belangrijke uitbreiding van mijn netwerk en ik kan naar deze professionals verwijzen als dat nodig is.

Omdat ik waarde hecht aan beroepsontwikkeling ben ik lid van de BPSW (beroepsvereniging voor professionals in sociaal werk), opgenomen in het SKJ (kwaliteitsregister jeugd) en het KREAC (kwaliteitsregister Equine Assisted Coach). Ik heb de Ethische code van Phoenix opleidingen ondertekend en ben aangesloten bij het Collectief Alternatief Therapeuten (CAT).

"Spot on, vind ik Pauline vaak in onze intervisie-momenten. Als je coaching zoekt bij iemand die eerdere ervaringen, je gezin van herkomst en patronen in het heden aan elkaar kan linken, zou ik het wel weten!"
Felicia Stoutjesdijk, praktijkstoutjesdijk.nl
"Pauline ik ken je als coach zowel met als zonder paarden als collega’s. In beide gevallen ben je sensitief, eerlijk en aangesloten op de mensen die je begeleidt. Ik zou je aan iedereen aanraden!"
Sandra Nauta van der Rijst, rootsdevelopment.nl

Nieuwsgierig geworden?

Nieuwsgierig
geworden?

Wil je kennismaken? Iets vragen? Weten wat ik je te bieden heb?