Hoe ik werk

Kijken met andere ogen

Ik ga naast je staan en kijk met je mee, zodat je met andere ogen gaat kijken en nieuwe stappen kunt maken op weg naar verandering. Ik luister, stel vragen en laat je ervaren. Je leert over jezelf en je omgeving. Daarvoor maak ik onder andere gebruik van systemisch werk, in de vorm van familieopstellingen. Met een opstelling kijk je naar het systeem van je familie van herkomst.

Als het past zet ik paarden in als collega.

Hoe ik werk

De onderstroom bepaalt de richting

De onderstroom in de zee is de stroom onder de golven die het strand op rollen. De onzichtbare onderstroom is altijd sterker dan de golven die je wel ziet. Die kracht kan je naar een plek trekken waar je niet heen wilt.

In systemisch werk is de onderstroom de onzichtbare energie tussen mensen en dieren die je belemmert of juist verder brengt. Als het de goede kant uitstroomt, kun je vrij bewegen. In je familiesysteem kunnen verstoringen voorkomen. Soms gaat dat vele generaties terug. Dat is een onderstroom, die deels bepaalt hoe jij in je leven kan bewegen. En dat is niet altijd de richting uit die jij wilt gaan.

Door dat te erkennen, door die onderstroom ‘aan te kijken’, kun je stappen zetten om nèt even anders verder te gaan met je leven.

Jij bent de deskundige

In de eerste plaats ben jij de deskundige – van jezelf, je kind of je gezin. Jij kent jouw situatie het beste. Jij kijkt met je eigen deskundigheid, en naast jou kijk ik met míjn blik en met wat ik geleerd en ervaren heb. Ik stel vragen en laat je dingen ervaren, zodat jij op een andere manier kunt kijken. Je krijgt beweging in wat vastzit. Geen snelle, kant en klare oplossing, maar een inzicht waarmee je verder kunt. Soms is één afspraak genoeg, soms is het nodig dat ik langer met je meekijk. Dat gaat altijd in overleg, jij bepaalt wanneer we de coaching afronden.

"Door de vragen van Pauline en een mini-opstelling met onze theekopjes, zag ik opeens waardoor ik zo uitgeput was."
Erna van B, moeder van 3 jonge kinderen

Nieuwsgierig geworden?

Nieuwsgierig
geworden?

Wil je kennismaken? Iets vragen? Weten wat ik je te bieden heb?